Steun ons en help Nederland vooruit

Marja Lust

Politiek en Interne Diversiteit

Marja Lust is bestuurslid Politiek en Interne Diversiteit.

Marja Lust geniet landelijke bekendheid als voormalig woordvoerder van Roze in Blauw. De laatste jaren is haar betrokkenheid bij de politiek aangewakkerd. Sinds september 2021 is Marja lid van het bestuur van PRIDE66. Als bestuurslid Politiek en Interne Diversiteit houdt Marja oog op de politiek relevante aspecten en zet ze zich in voor de interne diversiteit van PRIDE66.

“Ik heb direct ‘ja’ gezegd tegen de functie van bestuurslid van PRIDE66, omdat ik een groot warm hart heb voor onze Pride-gemeenschap en omdat deze rol dichtbij mijn jarenlange werk voor het politienetwerk ‘Roze in Blauw’ ligt. Immers, de veiligheid van onze LHBTIQ’ers is niet alleen een zaak van de politie, maar ook van de politiek.

Binnen PRIDE66 ga ik mij ook bezighouden met het vergroten van onze interne diversiteit. D66 is een partij waarin iedereen mag meedoen en zich veilig kan voelen om zichtbaar zichzelf te zijn. Toch zou ik graag zien dat PRIDE66 nog meer een reflectie wordt van de regenbooggemeenschap in al haar kleuren. Ik doe daar samen met mijn collega-bestuursleden van PRIDE66 graag mijn best voor!”