Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Boris Dittrich Coming Out Dag Lezing 2020

Zondag 11 oktober 2020 via een online bijeenkomst

Dit jaar staat de Boris Dittrich Coming Out Dag Lezing in het teken van transgendergeschiedenis. De lezing wordt gegeven door historicus Alex Bakker.

Van ‘pervers’ naar ‘psychisch probleem’ naar ‘Pride’.

Hoe vrij ben je als je niet overal jezelf kunt zijn als transgender persoon? Ook in 2020 is het nog steeds belangrijk ons deze vraag te blijven stellen. Er is nog steeds weinig geschreven over de geschiedenis van LHBTI’ers in Nederland. Juist om een toekomst te bouwen moeten we ons verleden kennen.

De lezing wordt gegeven door Alex Bakker, historicus en auteur van het boek Transgender in Nederland, een buitengewone geschiedenis. Hij beschrijft voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland en laat hen – van de oudste pioniers tot de jongste genderkinderen – zelf aan het woord.

D66-senator Boris Dittrich verzorgt de inleiding van de lezing. “Zondag 11 oktober is internationale Coming Out Dag. Anno 2020 is het nog steeds noodzakelijk te laten zien dat je er mag zijn, wie je ook bent en van wie je ook houdt. Iedereen hoort erbij en we laten niemand vallen!

De lezing is online te volgen. Zowel leden als niet-leden kunnen zich aanmelden voor het online evenement. Na aanmelding krijg je de link voor de online bijeenkomst toegestuurd. Aanmelden kan via lezing@pride66.nl

11 oktober

16:00 uur